8 Οκτ 2016

Εκδρομή στα Ιεροσόλυμα 10-14 Νοεμβρίου 2016

Λίγο πριν την έναρξη της Σαρακοστής των Χριστουγέννων ετοιμαζόμαστε για την Αγία Γη. Σας προσκαλούμε να ταξιδέψουμε μαζί στα Ιεροσόλυμα, με ένα πρόγραμμα ιδιαίτερο και προσεγμένο, αμιγώς προσκυνηματικού χαρακτήρα.
Δείτε το πρόγραμμα στη συνέχεια:



Προσκυνηματική Εκδρομή στους Αγίους Τόπους 
από  10 έως 14 Νοεμβρίου 2016                                                                                              λ
Πέμπτη 10/11 
Ωρα 7:30π.μ. -Συγκέντρωση στος Αερολιμένα Σπάτων. Ελεγχος εισιτηρίων, αποσκευών διαβατηρίων και πτήση EL AL στις 10:05 για το Tελ Αβίβ. Ελεγχος διαβατηρίων, επιβίβαση στο πούλμαν. Μεταφορά στη Σαμάρεια για να προσκυνήσουμε στο Φρέαρ του Ιακώβ, το σκήνωμα του Αγίου Νεομάρτυρα Φιλουμένου. Αφιξη στα Ιεροσόλυμα,  και σύντομη ξενάγηση στον Πανίερον Ναό της Αναστάσεως (Γολγοθάς -Αγία αποκαθήλωση - Πανάγιος Τάφος κλπ.) τακτοποίηση το ξενοδοχείο Δείπνο και διανυκτέρευση.
Παρασκευή 11/11Στις 6:30 μετά το πρωινό, αναχώρηση για την περιοχή της Γαλιλαίας στα βόρεια του Ισραήλ. Θα προσκυνήσουμε στη Ναζαρέτ την πόλη του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Κανά όπου ο Κύριος έκανε το πρώτο Του Θαύμα, στο Θαβώριον Ορος όπου έγινε η Μεταμόρφωσή Του και στις Ιερές Μονές των Αγίων Αποστόλων Τιβεριάδας και Καπερναούμ. Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα αργά το βράδυ. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.
Σάββατο 12/11 
Νωρίς το πρωί αναχώρηση για εκκλησιασμό στον Τάφο της Θεοτόκου στη Γεθσημανή. Στη συνέχεια μεταφορά στον Ιορδάνη ποταμό, τόπο της βαπτίσεως του Κυρίου και τα μοναστήρια της Ιεριχούς Προφήτου Ελισσαίο και Σαρανταρείου Ορους. Στη συνέχεια στάση στις Ι.Μ. Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου και την Μονή των Ποιμένων. Προσκύνημα στο Σπήλαιο της Γεννήσεως του Κυρίου στη Βηθλεέμ και επιστροφή στα Ιεροσόλυμα. Δείπνο και ξεκούραση στο ξενοδοχείο. Προαιρετική νυχτερινή Θ. Λειτουργία στον Πανάγιο Τάφο.
Κυριακή 13/11
Μετά το πρωινό αναχώρηση για τη Βηθανία, την Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου του Χοτζεβίτου. Επίσκεψη στο Ορος των Ελαιών και τις Μονές Αγ. Συμεών,  και Τιμίου Προδρόμου στην Ορεινή. Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα, και περίπατος στο λόφο της Αγίας Σιών. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.
Δευτέρα 14/11 
Μετά το πρωινό, επίσκεψη στο Πραιτώριο, και την οδό του Μαρτυρίου και αναλόγως των συνθηκών σε μικρότερα Μοναστήρια της Παλαιάς Πόλης των Ιεροσολύμων. Ελεύθερος χρόνος και στις 14:30 αναχώρηση για την Ι.Μ. Αγ. Γεωργίου στη Λύδδα, όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου. Αφιξη στο αεροδρόμιο, έλεγχος και στις 19:00 πτήση επιστροφής για Αθήνα. Αφιξη στις 21:10 περίπου. 
ΤΙΜΗ: 780 Ευρώ.
Για να θεωρείται κανονική και οριστική η εγγραφή και η δέσμευση της θέσης απαιτείται προκαταβολή 300 Ευρώ μαζί με φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του διαβατηρίου. Ολο το ποσό πρέπει να πληρωθεί μέχρι τις 24/10/2016.
Στην ανωτέρω τιμή περιλαμβάνονται τα αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή σε δίκλινα δωμάτια στο ξενοδοχείο Gloria, (4 βράδια με 4 προγέυματα και 4 δείπνα). Μεταφορές, περιηγήσεις με κλιματιζόμενα πούλμαν και ξεναγήσεις. Ανάβαση στο Ορος θαβώρ με ταξί. και μεταφορά στο μοναστήρι του Αγίου Σάββα, Φόροι αεροδρομίων. Αρχηγός-Συνοδός.
Στις ανωτέρω τιμές ΔΕΝ περιλαμβάνονται Οι είσοδοι σε χώρους που έχουν χρέωση, φιλοδωρήματα και ότι ρητά δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα. Επίσης πιαθνές αυξήσεις που μπορεί να προκύψουν από την αλλαγή στους φόρους Αεροδρομίων, λόγω ισοτιμίας δολαρίου και τιμής του πετρελαίου (εάν προκύψουν θα προστεθούν στο κόστος της εκδρομής). Το κόστος της εκδρομής έχει υπολογιστεί με τις προσφορές εταιριών και ξενοδοχίων στις 26/9/2016.
Προσοχή στα διαβατήρια τα οποία πρέπει να έχουν περιθώριο τουλάχιστον 6 μηνών άρα θα πρέπει να λήγουν μετά την 14η Μαίου 2017 για την είσοδο στο Ισραήλ. Εάν λήγουν πρίν την 13 Μαίου θα πρέπει να εκδοθούν νέα το συντομότερο.
Στο αεροσκάφος επιτρέπεται μόνο ΜΙΑ αποσκευή κατ' άτομο έως 23 κιλά.                                
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ -ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος ΤΑΩ τηλ. 210-6039226

Δεν υπάρχουν σχόλια: