3 Αυγ 2016

Κοίμηση της Θεοτόκου στη Γεθσημανή!

Με την ευκαιρία των εορτασμών για την Κοίμηση της Θεοτόκου στη Γεθσημανή, προετοιμάζουμε μία Προσκυνηματική εκδρομή στην Αγία Γη των Ιεροσολύμων. Πρόκειται για μία συγκινητική ευκαιρία να γιορτάσουμε το Πάσχα του Καλοκαιριού στην Ιερουσαλήμ, 23-30 Αυγούστου 2016. Θα μπορέσουμε να ακολουθήσουμε την νυχτερινή λιτάνευση της εικόνας της Θεοτόκου από το Μετόχι της Γεθσημανή στο Θεομητορικό Μνήμα, να ακούσουμε την ακολουθία των Εγκωμίων της Θεοτόκου, να βρεθούμε στη Γεθσημανή ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και φυσικά να επισκεφθούμε όλα τα Πανάγια Προσκυνήματα. Με διαμονή στην Ιερουσαλήμ και πλήρες πρόγραμμα, η εκδρομή αυτή είναι μία ιδανική ευκαιρία για όποιον θα ήθελε να ζήσει στιγμές ανεπανάληπτες. Οι θέσεις που έχουν απομείνει είναι λίγες.


Πρόγραμμα 8ήμερης Εκδρομής στους Αγίους Τόπους 23 – 30 Αυγούστου 2016
(Κοίμηση της Θεοτόκου στη Γεθσημανή)


1η ΜΕΡΑ Τρίτη 23 Αυγούστου 2016
Συγκέντρωση στις 06:30 στην Αγ. Τριάδα Πειραιώς και μεταφορά στο αεροδρόμιο. Στις 10:05 π.μ. πτήση με EL AL για Τελ Αβίβ. Eπιβίβαση στο πούλμαν και μεταφορά στη Σαμάρεια για να προσκυνήσουμε στο Φρέαρ του Ιακώβ το σκήνωμα του Αγ. Νεομάρτυρα Φιλουμένου Άφιξη στα Ιεροσόλυμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ξενάγηση στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
2η ΜΕΡΑ Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016
Μετά το πρόγευμα μεταφορά στην έρημο του Χοτζεβά (Ι.Μ. Αγ. Γεωργίου). Ακολουθεί προσκύνημα στην Ιεριχώ (Μονές Προφήτου Ελισαίου και Σαρανταρίου Όρους), στον Ιορδάνη ποταμό και την Ι.Μ. Αγ. Γερασίμου Ιορδανίτου. Στάση στη Βηθανίας και το Όρος των Ελαιών. Δείπνο και διανυκτέρευση.Το βράδυ νυχτερινή λειτουργία στο μετόχι της Γεθσημανή, απέναντι από τον Ναό της Αναστάσεως, για όποιον το επιθυμεί.
3η ΜΕΡΑ Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016
Τις πρώτες πρωινές ώρες συμμετοχή στην λιτανεία της Θαυματουργού εικόνας της Θεοτόκου από το Μετόχι ως τον Τάφο της στη Γεθσημανή. Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη Βηθλεέμ (σπήλαιο της Θ. Γεννήσεως), το Χωριό των Ποιμένων, την Ι.Μ. Αγ. Θεοδοσίου και την Λαύρα του Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου. Επιστρέφοντας στα Ιεροσόλυμα θα σταματήσουμε στις μονές του Τιμίου Σταυρού, του Αγ. Συμεών του Θεοδόχου και του Τιμίου Προδρόμου στην Ορεινή. Δείπνο και διανυκτέρευση.
4η ΜΕΡΑ Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016
Πρωινό και αναχώρηση για την περιοχή της Γαλιλαία. Προσκύνημα στο Όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου, στη Ναζαρέτ, την πόλη του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την Κανά, όπου ο Κύριος έκανε το πρώτο Του θαύμα.. Προσκύνημα στις Ι. Μ. Αγ. Αποστόλων Τιβεριάδας και Καπερναούμ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο.
5η ΜΕΡΑ Σάββατο 27 Αυγούστου 2016
Μετά το πρωινό, μεταφορά στη Γεθσημανή για την ακολουθία των Εγκωμίων της Παναγίας μας. Στη συνέχεια θα γνωρίσουμε τα προσκυνήματα της περιοχής και με τα πόδια θα εισέλθουμε στην Παλαιά Πόλη. Θα διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου, θα προσκυνήσουμε στο Πραιτώριο και άλλα μοναστήρια. Περίπατος στην περιοχή του Τείχους των Δακρύων και το Λόφο της Αγίας Σιών. Το απόγευμα προαιρετικά όποιος θέλει μπορεί να πάει στη Γεθσημανή για τον Εσπερινό. Δείπνο και διανυκτέρευση
6η ΜΕΡΑ Κυριακή 28 Αυγούστου 2016 Κοίμηση της Θεοτόκου
Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη Γεθσημανη και η υπόλοιπη μέρα ελεύθερη. Δείπνο και διανυκτέρευση
7η ΜΕΡΑ Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016Γύρω στις 11:00 θα αναχωρήσουμε για το Τελ Αβίβ για να προσκυνήσουμε στην Μονή των Αρχαγγέλων στην Ιόππη, στο Ρωσικό Ναό του Απ. Πέτρου, στην Ι.Μ. Αγ. Γεωργίου στη Λύδδα (τάφος του Αγίου) και στην Ι.Μ. Αγ. Γεωργίου στη Ρέμλη (Αριμαθαία). Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.
7η ΜΕΡΑ Τρίτη 30 Αυγούστου 2016
Έγερση νωρίς τα ξημερώματα. Στις 03:00 θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ και πτήση στις 07:00 με Ισραηλινές Αερογραμμές για Αθήνα. Άφιξη στις 09:10 και μεταφορά στον Πειραιά.
Πληροφορίες και εγγραφές στα τηλέφωνα 210 4118640 και 210 4118602
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: