23 Μαρ 2011

Νέα εκδρομή στην Αγία Γη για την εορτή της Αναλήψεως

Με χαρά προετοιμάζουμε τη νέα μας εκδρομή για τη μεγάλη εορτή της Αναλήψεως στην Αγία Γη. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που διαρκεί 8 ημέρες και περιλαμβάνει πολλά επιπλέον που θεωρούνται προαιρετικά σε άλλες εκδρομές. Ήδη έχουν συμπληρωθεί οι περισσότερες θέσεις και απομένουν μόνο λίγες διαθέσιμες. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, στον Άγιο Δημήτριο Αττικής.

Πρόγραμμα 8ήμερης Προσκυνηματικής Εκδρομής στους
Αγίους Τόπους 28 Μαΐου 4 Ιουνίου 2011

21 Μαρ 2011

Φωτογραφίες από την εκδρομή μας που ολοκληρώθηκε στις 21 Μαρτίου 2011

Δείτε μερικές φωτογραφικές "στιγμές" από την εκδρομή μας που ολοκληρώθηκε.

Από την αρχιερατική νυχτερινή Θεία Λειτουργία μπροστά στον Πανάγιο Τάφο
(18 Μαρτίου 2011) 

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της εκδρομής μας

Με χαρά μεγάλη ολοκληρώσαμε πριν από λίγη ώρα το πρόγραμμα της εκδρομής μας και επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο μας στη Βηθλεέμ. Η μέρα σήμερα ήταν ζεστή και ανοιξιάτικη, αλλά από τις 5 το απόγευμα και μετά άρχισε να δροσίζει έντονα (όπως χθες που την ώρα που φθάναμε στη Βηθλεέμ έπιασε βροχή και στη συνέχεια πολύ δυνατός αέρας).

20 Μαρ 2011

Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Μαρτίου 2011 στην Αγία Γη

Την Παρασκευή το απόγευμα παρακολουθήσαμε την ακολουθία των Χαιρετισμών στον Πανίερο ναό της Αναστάσεως και το ίδιο βράδυ είχαμε την ευλογία να βρεθούμε πάλι στο Ναό όπου με λίγο κόσμο και ιδιαιτέρως κατανυκτικά συμμετείχαμε στη Θεία Λειτουργία στην οποία ιερούργησε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αβήλων κ.κ. Δωρόθεος. Ήταν μία ήσυχη, όμορφη και συγκινητική βραδιά και όλοι μας ωφεληθήκαμε πάρα πολύ.

Το επόμενο πρωί (αν και μας πήρε λίγο παραπάνω ο ύπνος) ξεκινήσαμε νωρίς για το Φρέαρ του Ιακώβ.

18 Μαρ 2011

Οι Β' Χαιρετισμοί στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως (18-3-2011)

Πριν από λίγες ώρες στο Ναό της Αναστάσεως τελέστηκε η ακολουθία της Β΄ στάσης των Χαιρετισμών μέσα σε πνεύμα κατάνυξης και ιεροσολυμιτικής μεγαλοπρέπειας. Στην ακολουθία προεξήρχε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αβήλων κ.κ. Δωρόθεος (του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων) και ξεκίνησε με την επίσημη κάθοδο του επισκόπου από το Πατριαρχείο στο Ναό με τις μεγάλες καμπάνες του Ναού να ηχούν για αρκετή ώρα.

Είμαστε στην Αγία Γη με την νέα εκδρομή μας

Από χθες το πρωί (Πέμπτη 17 Μαρτίου) βρισκόμαστε στην αγία πόλη της Ιερουσαλήμ με τη νέα ομάδα των προσκυνητών του ραδιοφωνικού σταθμού Πειραϊκή Εκκλησία. Μαζί μας είναι ο π. Πρόδρομος. Η πρώτη μας μέρα είχε αρκετή αναμονή στο αεροδρόμιο στο Τελ Αβίβ αφού χρειάστηκε να περιμένουμε στη σειρά για τον έλεγχο των διαβατηρίων περισσότερο από μία ώρα και σαράντα λεπτά.

6 Μαρ 2011

Ολοκλήρωση της εκδρομής (με φωτογραφίες)

Πριν από λίγες ώρες ολοκληρώθηκε η δεύτερη προσκυνηματική μας εκδρομή στην Αγία Γη.

Η Εκκλησία μας σήμερα (Κυριακής της Τυρινής) τελεί την «ανάμνηση της από του παραδείσου εξορίας του πρωτοπλάστου Αδάμ» και στο μικρό μοναστηράκι που λειτουργηθήκαμε τη νύχτα που μας πέρασε βρήκαμε μία μικρή αγιογραφία στην πόρτα του ιερού με την έξοδο των πρωτοπλάστων.

4 Μαρ 2011

Φωτογραφίες από τη συνέχεια της εκδρομής

Η εκδρομή μας συνεχίζεται κανονικά και αύριο (Σάββατο) ολοκληρώνεται το πρόγραμμά μας. Το βράδυ της Τετάρτης 3 Μαρτίου βρεθήκαμε στη νυχτερινή Θεία Λειτουργία στον Πανάγιο Τάφο. Ελάχιστος κόσμος, ηρεμία και κατάνυξη

Λίγο πριν τελειώσει η Θεία Λειτουργία στον Πανάγιο Τάφο (ξημέρωμα Πέμπτης 3 Μαρτίου 2011)

3 Μαρ 2011

Η νέα εκδρομή με φωτογραφίες

Το μεσημέρι της Τρίτης 1ης Μαρτίου έφτασε στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ η ομάδα της δεύτερης προσκυνηματικής εκδρομής του ραδιοφωνικού σταθμού της Πειραϊκής Εκκλησίας. Το αεροδρόμιο ήταν σχεδόν άδειο και οι εκδρομείς πολύ γρήγορα τελείωσαν τους ελέγχους και επιβιβάστηκαν στο πούλμαν για να ξεκινήσει το πρόγραμμα. Πρώτη στάση το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου στη Λύδδα. Προσκυνήσαμε την αλυσίδα και τον τάφο του Αγίου και αναχωρήσαμε για την Ιερουσαλήμ, όπου φτάσαμε νωρίς το απόγευμα και ύστερα από μία σύντομη στάση στο ξενοδοχείο πήγαμε στον Ναό της Αναστάσεως.